Îți vine să crezi că vorbim deja despre concediile de vară? Și uite așa, nu avem cum să nu ajungem la subiectul nostru favorit: un costum nou de baie. Și nu orice costum de baie, ci costumul de baie perfect pentru noi, care să ne placă la culme și să ne arate pe noi în cea mai bună formă.
Adevărul e că de multe ori concediul nostru depinde fix de acest costum de baie. Dacă l-ai găsit pe el, cel care ți se potrivește super bine, care arată fix pe gustul tău și în care tu te simți incredibil de bine și starea ta de dispoziție o să fie pe măsură, așa că merită din plin să acordăm maximă de atenție atunci când ne alegem costumul de baie. Știu că și cel de data trecută “merge” sau “poate că mai e bun”, dar unul nou e cu siguranță binevenit, mai ales că ne mai schimbăm și noi preferințele așa, din când în când.
Indiferent de ce alegi, un costum de baie bun:
- Trebuie să fie neapărat confortabil. Poate să fie el cel mai frumos din punct de vedere vizual, dacă te jenează, nu e mărimea potrivită sau materialul nu se împacă bine cu pielea ta, ar fi bine să te uiți mai bine în jur și să îl găsești pe acela bun pentru tine. Nu trebuie să ai emoții că vei rămâne în costumul Evei la fiecare mișcare și în loc să stai relaxată și să te bucuri de soare, să fii tot timpul în alertă și să trebuiască să verifici din când în când dacă mai e la locul lui. Dacă e prea strâmt, iar nu e ok. E valabil și în cazul sutienului. Așa că studiază cu atenție tabelul de mărimi atunci când faci noua achiziție.
- Trebuie să fie de calitate, dintr-un material opac și la prima vedere, dar și la a doua vedere, atunci când ai ieșit din mare și nu doar atât. Un material cu proprietăți de uscare rapidă, fin, subțire dar opac, cu elasticitate mare; rezistent la raze UV 50+, apă de mare și de piscină, creme și uleiuri de protecție solară va face diferența. Și ține cont și de rezistența culorii la spălare sau transpirație. Nu dau bine deloc costumele decolorate indiferent de motiv. Și neapărat asigură-te că materialul din care sunt făcute au proprietăți antibacteriene ce diminuează rata de dezvoltare a bacteriilor la nivelul pielii, prin faptul că nu favorizează păstrarea umidității, a transpirației și apei la nivelul acesteia. Reduci considerabil riscul de apariție a diverselor afecțiuni precum iritații sau infecții ale pielii.
- Trebuie să te facă să zâmbești atunci când te vezi îmbrăcată cu el și să poți să zici „el e costumul de baie perfect pentru mine.”
- Se mulează perfect pe nevoile tale, indiferent de conformația pe care o are corpul tău.
Așadar, hai să vedem și cum ne alegem costumul de baie în funcție de forma corpului nostru.
Să începem prin a spune ce înțelegem prin forma corpului. Dacă te gândești că forma corpului ține doar de kilogramele pe care le avem (în plus sau în minus), să știi că nu-i chiar așa. Da, poate că idealul ar fi să avem toate numai siluete zvelte, busturi generoase, talie de viespe, un abdomen plat, picioare lungi și un posterior proeminent. În viața reală însă rar găsești pe cineva care să le aibă pe toate. Și să nu uităm că și dacă le-am avea pe toate, nu e exclus să ne dorim altceva.
De fapt și de drept, forma corpului este dată de structura noastră osoasă și de masa noastră musculară și nu neapărat de kilogramele în plus sau în minus. Practic, proporțiile siluetei noastre rămân la fel indiferent de greutatea noastră. Tot timpul partea mai mare a corpului rămâne mai mare și partea mai mică rămâne mai mică, știi cum zic?
Și uite așa, pornind de la conformațiile corpului, noi, doamnele și domnișoarele, ne încadrăm în una dintre următoarele categorii:
- Măr – Practic, se vede cu ochiul liber că partea superioară este mai mare decât cea inferioară (o formă de triunghi cu vârful în jos), talia este mare, picioarele-s subțiri și bustul e generos.
Cele mai potrivite pentru acest tip de siluetă sunt costumele întregi de culoare închisă cu bikini decupați mult pe șolduri sau costumul întreg care uniformizează frumos abdomenul. Costumele care avantajează cel mai mult acest gen de siluetă merg pe principiul simplu în partea de sus, culori închise, eventual bretele după gât și bretele mai late pentru că un decolteu generos are nevoie de o susținere corespunzătoare, slipi colorați, în nuanțe deschise sau vibrante, uni sau cu imprimeuri, cu accesorii de tip volane sau funde laterale.
- Pară – aici e fix invers (formă de triunghi cu vârful în sus). Avem coapse și șolduri proeminente și un bust mai mic, așa că accentul trebuie pus pe partea superioară a costumului de baie, indiferent că vorbim de un costum întreg sau din două piese. Practic, ne dorim să creăm volum în zona bustului ca să echilibrăm situația. Ce ne ajută în cazul acesta? Sutienele cu push-up, în general modelele care atrag atenția în partea de sus, în culori deschise sau puternice și cu imprimeuri. Pentru partea inferioară putem alege slipi cât mai simpli, cu talie medie, într-o singură culoare, ideal cât mai închisă.
- Dreptunghi – aici talia nu prea se arată, cumva e aproape la același nivel cu umerii și șoldurile, motiv pentru care cele mai potrivite costume de baie întregi cu modele sau imprimeuri care îți dau impresia unei talii mai mici. Se potrivesc foarte bine și costumele de baie întregi cu decupaje mici în lateralele abdomenului. În ceea ce privește costumele din două piese, bretelele oblice sunt de efect. Și în cazul acesta, în funcție de mărimea bustului tău, poți opta pentru sutiene cu susținere și bretele dacă bustul este mai mare sau un sutien cu push-up dacă sânii sunt mai micuți.
- Clepsidră – talie mică evidențiată prin faptul că umerii și șoldurile sunt mai late. În cazul acesta sunt perfecte costumele din două piese. Poți miza pe culori uni sau imprimeuri puternice, iar dacă alegi un costum întreg, e binevenit un decupaj cât mai generos care să îți evidențieze talia. Fii atentă și la ce tip de bust ai (mai mic sau mai mare) și alege un sutien care să își facă treaba.
Și acum, hai să aruncăm o privire și asupra altor aspecte fizice, care pot conta atunci când alegem un costum de baie.
De bustul mai mic sau mai mare am vorbit un pic mai sus, la fel și de abdomen. Mai departe cred că ar ajuta să ne facem o idee despre ce costume de baie să purtăm dacă avem un posterior mai plat sau mai proeminent și, bineînțeles, în funcție de înălțimea noastră.
Eu, de exemplu, sunt foarte înaltă (1.81 m) și am un posterior mai plat, așa că, din experiență îți spun că piesa de rezistență în cazul acesta sunt bikinii, care dau super bine dacă au niște volănașe sau funde laterale și nu acoperă în întregime partea posterioară. Dacă aș avea un posterior mai generos, bikinii cu modelele geometrice ar fi ai mei. Legat de “înălțimea mea”, are rost să îți spun că aș mai dona câțiva centimetri? Nu ar fi prima dată când îi spun prietenei mele din copilărie (care e micuță de înălțime) că aș da la schimb câțiva centimetri pentru niște sâni mai mari. Am fi amândouă de acord. Și ea ar vrea picioare ceva mai lungi... Până una, alta, cheia e să alegem bine costumul de baie, eu în așa fel încât să nu par și mai înaltă, iar ea poate să dea iluzia de înălțime printr-un costum de baie cu un decolteu în formă de V sau să aleagă niște bikini cu talie înaltă.
Cu forma corpului ne-am lămurit, mai departe suntem libere să ne alegem costumul și în funcție de stilul nostru vestimentar. Să fie un costum de baie Happy Floral, Digital Geometric, Etno Style sau Urban Jungle? Aruncă aici o privire (ai de ales din sute de modele) și găsește-l pe cel mai bun pentru tine!
Până la urmă, diversitatea e chiar frumoasă și, indiferent de ce conformație a corpului avem sau care e stilul nostru vestimentar, există costumul de baie perfect pentru fiecare. Trebuie doar să ne uităm în jur și să fim atente la detaliile care fac diferența. Nu de alta, dar mâine-poimâine ne vezi la mare și la soare, nu-i așa?