Parcă o și aud pe mama zicând: Maieu de bumbac zici că vrei să îți iei? Ia mama, ia! E bun, că e de bumbac. Știe mama ce știe…
Dacă stau bine să mă gândesc, sunt 100% sigură că prima mea lenjerie a fost de bumbac. Și nu mă refer la cea luată de mama. La început mama alegea pentru mine tot ce e mai bun, dar odată cu trecerea timpului am avut libertatea de a alege eu ce vreau să port și tot bumbacul a rămas prima opțiune.
Și cum e vorba aceea, prima dragoste nu se uită niciodată… sertarul meu are și acum o bună parte plină de articole din bumbac: chiloți, maieuri, sutiene. Aaaa... și nu numai albe cum aveam pe timpuri, acum găsești o grămadă de articole de bumbac colorat.
De fapt, nu cred că e cineva care să nu aibă în garderoba de lenjerie intimă chiloți, sutiene și chiar maieuri de bumbac și e de la sine înțeles de ce.
După numărătoarea mea, avem cel puțin 8 motive ca să alegem lenjeria intimă de bumbac, indiferent de sezon, mai departe poți completa și tu cu altele.
Bumbacul:
- Este o fibră naturală.
- Este foarte plăcut la atingere.
- Permite pielii să respire, prin urmare suntem fresh în orice moment al zilei.
- Este foarte, foarte confortabil.
- Este extrem de rezistent și deloc pretențios pentru întreținere, indiferent că vorbim de spălat sau călcat. Fibra de bumbac este formată din până la 30 de straturi de celuloză de unde și proprietățile de absorbție, rezistență și durabilitate. Mai mult decât atât, rezistența bumbacului crește când acesta este ud.
- Este un prieten de nădejde al persoanelor care au diverse alergii și au o piele sensibilă. Știu perfect cum e nici să nu termini să te îmbraci și să îți apară din senin iritații pe piele și știu la fel de bine că odată ce am ales bumbacul am scăpat de grija asta.
- Este un armonizator al temperaturii corporale, indiferent de sezon.
- Poate fi sterilizat cu usurință.
Deși în viața mea a apărut acum mai bine de 30 de ani, bumbacul are o istorie lungă și nu se poate pune degetul exact pe anul apariției sale. Ce știm cu siguranță este că în Mexic au fost descoperite fibre de bumbac acum circa 7000 de ani înainte de Hristos, iar primii cultivatori sunt declarați hindușii, unde s-au găsit dovezi certe ale culturilor de bumbac. Abia din a doua jumătate a secolului XIX a ajuns și în Europa, unde consumul de in și cânepă era în prim plan.
Cert este că pe unde “a trecut bumbacul” a lăsat o impresie bună.
A mai fost numit și planta oilor, în condițiile în care seamană foarte bine cu lâna, foarte apreciată de altfel.
În Turcia există și un oraș numit Castelul de bumbac, Pamukkale (bumbac= pamuk), cel mai probabil datorită asemănării vizuale cu bumbacul. Asemănarea provine de la faptul ca această zona de terase și plaje naturale, formate în calcar este incredibil de albă și ai putea spune că are forma unor flori de bumbac.
Bancnotele americane au în componență 75% bumbac și 25% in – în cazul acesta putem spune că bumbacul este valoros atât la propriu, cât și la figurat.
Una peste alta, avem toate motivele să alegem să purtăm articole de lenjerie intimă de bumbac și oricâte am avea deja în sertar, niciodată nu-s prea multe, nu-i așa? Aruncă un ochiaiciși să înceapă shopping-ul!