cumsafiimama,dar sifemeie

Cum să fii mama, dar și femeie

Cum găsim echilibrul dintre cele 2 calități fundamentale: a fi mama și evident femeie sau altfel spus mai știm să fim femei după ce suntem mame?

Ce înseamnă maternitatea ? Să te sacrifici pentru bunăstarea copilului sau să găsești timpul necesar și să te dezvolți împreună cu el. Este adevărat că prioritățile se schimbă când copilul apare în viața de cuplu și că în primii ani de viața ai copilului acesta este dependent de prezența mamei.

Într-o societate tradiţională mamele sunt mame și atât, dar oare pierd  ele și feminitatea?

Lumea a evoluat, femeile încep să înţeleagă că totul este o chestiune de negociere și de echilibru dintre aceste două identităţi. Depinde de tine ca și femeie să înțelegi că acasă nu trebuie să fii  doar mama, iar în familie femeia nu înseamnă doar a fii mama.

Zi de zi îndeplinim diverse roluri: mamă, parteneră, soră, soţie, femeie de carieră, etc. Toate femeile îşi doresc  un echilibru între aceste roluri. Dacă se alocă mai mult interes unuia dintre ele, apare automat dezechilibrul. Totul ţine în definitiv de percepţie şi de aşteptări.

De multe ori, dorinţele şi aşteptările fiecăreia intra în contradicţie cu aşteptările sau percepţiile celorlalţi vizavi de cum ar trebui să îşi împartă timpul sau căror activităţi ar trebui să se dedice. Dacă optează să trăiască cum se aşteaptă ceilalţi, de fapt trăiesc vieţile altlora, şi nu ale lor. Femeile au dreptul să aleagă ce li se potriveşte, cu asumarea părerilor şi criticilor care pot apărea.

Cine este Mama? Mama este un model pentru copii, este prietena și confidenta, este deținătoarea celui mai complex rol în viața copiiilor.

Cine este Femeia? Femeia ești tu, frumoasă, feminină, inteligenta, seducătoarea, dinamica și încrezătoare în forțele tale.

Pentru încheiere am ales un citat reprezentativ:

„De ce iubim femeile? Pentru că sunt femei, pentru că nu sunt bărbați, nici altceva. Pentru că din ele-am ieșit și-n ele ne-întoarcem, și mintea noastră se rotește mereu și mereu, numai în jurul lor.” — Mircea Cărtărescu

Cu drag,

Piera Lingerie